Lando Norris: “Ik ben trots dat ik door mijn talent en niet door het geld van mijn vader in de F1 kan racen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In Miami slaagde Lando Norris erin om eindelijk zijn eerste F1-overwinning te behalen. Een erg mooi moment maar hij beseft ook dat die F1-overwinning er kwam omdat hij jaren geleden de steun kreeg van McLaren. Norris is daar nog steeds trots op, dat hij omwille van zijn talent in de F1 is geraakt en niet omwille van de eventuele financiële steun van zijn vader.

Norris geeft toe dat hij tijdens zijn beginjaren in de junior-raceklassen vooral financiële steun van zijn vader kreeg maar uiteindelijk kreeg hij de steun van McLaren. Hij werd opgenomen in het young driver programma van McLaren en Norris maakte uiteindelijk op 19-jarige leeftijd in 2019 zijn F1-debuut, iets waar hij nog steeds trots op is.

“Ik heb nooit gewild dat mijn vader zou betalen zodat ik in de Formule 1 zou geraken,” vertelde Norris onlangs in de ‘High Performance Podcast’. “Dat was een doel.”

“Hij kon me steunen tot aan de Formule 1, of laat ons zeggen tot aan de Formule 2, om dat punt te bereiken, om me deze kansen enzovoort te geven.”

“Maar persoonlijk zou ik er geen goed gevoel bij gehad hebben mocht hij voor mijn F1-deelname betaald hebben. Het is een mentaal aspect, niet de mentaliteit hebben van ‘Ik ben hier niet omdat ik het niet verdien, ik ben hier omdat ik ervoor betaald heb’ Dat zou ik helemaal niet gewild hebben.”

“Ik voel veel meer trots dat ik kan zeggen dat ik hier ben omdat McLaren me hier gebracht heeft en omdat ik een McLaren-junior was.”

“Zij namen me aan boord, ik werd beter, en vervolgens werd ik een officiële rijder. Het maakt me veel blijer dat ik dat kan zeggen dan het omgekeerde.”