Lando Norris: “Ik heb het vertrouwen in McLaren nog niet verloren”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris is geduldig, de jonge Brit gelooft nog steeds dat hij bij McLaren ooit zal strijden voor de overwinning maar hij is realistisch genoeg om te beseffen dat dit komend seizoen waarschijnlijk niet het geval zal zijn.

Vorig jaar begon McLaren niet onaardig aan het seizoen maar gaandeweg zakte het team verder weg en moest het uiteindelijk de status van ‘best of the rest’ laten aan Alpine. Voor een jonge rijder als Lando Norris, wiens naam geregeld genoemd wordt bij de topteams maar zijn lot heeft verbonden aan McLaren tot het einde van 2025, is het niet ondenkbaar dat zo’n situatie zijn tol begint te eisen.

Maar Lando Norris laat weten dat hij nog altijd alle vertrouwen heeft in McLaren, al is hij realistisch genoeg om te beseffen dat het komend seizoen ook moeilijk wordt om voor de prijzen mee te doen.

“Soms is het moeilijk want ik ben een competitief type en ik wil winnen,” aldus Norris tijdens de voorstelling van de nieuwe MCL60.

“Natuurlijk zijn er momenten dat je denkt wat je zou kunnen doen om het wat sneller te laten gaan. Maar ik voel me ook goed waar ik nu ben.”

“Ik heb vertrouwen in het team en dat is het belangrijkste voor mij, om mezelf dat vertrouwen te geven, maar tegelijkertijd voor het team.”

McLaren werkt hard aan nieuwe infrastructuur, zo wordt verwacht dat de nieuwe windtunnel in Woking in 2024 operationeel zal zijn. Dat maakt dat de bolide van 2025 de eerst zou zijn die helemaal tot stand kwam in de nieuwe fabriek.

“Het is nog een lange weg, maar we zullen zien hoe we dit seizoen kunnen evolueren. Hoe we het doen tegen het einde van het seizoen als we dingen in de nieuwe windtunnel kunnen doen en dan hebben we een idee.”

“Ik wil graag geloven dat je in 2024 en 2025 de grotere veranderingen zal beginnen te zien. Het lijkt nog veraf, we hebben nog een heel jaar af te werken maar het begint dit jaar.”

Vorig jaar had McLaren gehoopt op een sprong voorwaarts door de nieuwe regelgeving maar die bleef dus achterwege. Dat betekent echter niet dat Norris het vertrouwen in zijn team verloren is.

“Vorig jaar was erg frustrerend omwille van de nieuwe regels. Die nieuwe regelgeving was echt een kans om een grote stap voorwaarts te zetten maar dat is niet gebeurd.”

“Ik heb zeker het vertrouwen in het team waarvan ik deel uitmaak niet verloren en ik ben blij dat ik met hen kan verderwerken en deel kan uitmaken van de reis om weer kampioenschappen en races te winnen.”

“Deze keer heb ik het geduld om nog een paar jaar te wachten. Ik heb het gevoel dat ik nog veel jaren te gaan heb.”

“Waarschijnlijk is 2025 het jaar waarin we ons in de positie bevinden om weer voor de prijzen mee te doen.”