Lando Norris: “Ik moest lachen met de slechte auto van Max Verstappen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris was verbaasd over de slechte prestaties van Red Bull maar hij maakt zich geen illusies over de rest van het seizoen.

Tot afgelopen weekend was het Red Bull dat alle races gewonnen had dit seizoen maar in Singapore kwamen ze niet verder dan een vijfde en een achtste plaats. Geen van beide rijders wist zich zelfs in de top tien te kwalificeren en Lando Norris was verbaasd over de slechte prestaties van Red Bull.

“Ik weet niet wat er aan de hand was dit weekend,” aldus Norris na de race. “Toen ik de onboard-beelden van Max van gisteren (zaterdag) bekeek moest ik lachen want zo een slechte auto had ik nog nooit gezien.”

“Max moest er ook om lachen, dus we zullen volgend weekend zien. Volgens mij zullen ze terug aan de top staan.”

Gedurende het seizoen zijn er verschillende teams geweest die Red Bull het meeste het vuur aan de schenen konden leggen. Norris vindt ook dat het kampioenschap spannender zou zijn als Red Bull niet zo veel beter zou zijn als de rest.

“Als Red Bull er niet was geweest, had ik al twee races gewonnen,” zei hij. “Ik denk dat er altijd geweldige gevechten zijn geweest.”

“Soms is het dat ‘best of the rest pakket’. Nu is de ‘best of the rest’, ik zou niet zeggen dat het alleen wij zijn, ik denk niet dat Aston ver achter ligt en ze waren aan het begin van het seizoen heel dichtbij maar ze zijn afgehaakt. AlphaTauri was erg snel dit weekend maar ze hadden het gewoon niet voor elkaar toen het nodig was.”

“Dus ik denk dat het geweldig is. Vaak als je niet het beste team daar hebt, lijkt het beste team altijd te domineren en de show van de rest weg te nemen. Maar als je Mercedes een paar jaar geleden en Red Bull nu weghaalt dan denk ik dat de gevechten om de rest van de posities altijd ongelooflijk zouden zijn geweest en dat er elke race of elk seizoen veel verschillende winnaars zouden zijn geweest.”