Carlos Sainz: “Het zou me niet verbazen wanneer Red Bull al de resterende races van het seizoen nog wint”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz Jr. was de man die in Singapore de zegereeks van Red Bull wist te stoppen maar de Spanjaard is realistisch en gelooft niet dat één zwaluw de lente maakt.

“Ik denk dat Singapore ons de kans heeft gegeven en die hebben we met beide handen gegrepen”, aldus Sainz, “Maar ik denk nog steeds dat Red Bull er de rest van het seizoen boven zal staan en dat ze heel, heel, heel moeilijk te verslaan zullen zijn.”

Hij denkt dat de concurrentie nog veel snelheid moet vinden om op regelmatige basis te kunnen vechten voor overwinningen.

“Ik denk gewoon dat het geweldig is voor de F1 als Ferrari, McLaren, Mercedes, Aston, wij elke race twee, drie tienden sneller zouden zijn om hen uit te dagen tijdens de races,” zei hij. “Ik denk dat het racen dit jaar ongelooflijk zou zijn wanneer het acht rijders zouden zijn die vechten voor de overwinning, een beetje zoals we vandaag zagen met vier, vijf jongens die vochten voor de overwinning op een stratencircuit.”

“Het laat dus zien wat voor potentieel de F1 heeft om een ongelooflijke show neer te zetten. Maar het is waar dat als Red Bull dit jaar de auto te pakken heeft en ze het zo geweldig doen, ze het verdienen om alles te winnen wat ze winnen.”