Frederic Vasseur: “Carlos Sainz heeft het fantastisch gedaan, safety car verprutste strategie Charles Leclerc”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur was na afloop van de GP van Singapore lovend over de prestatie van Carlos Sainz en de manier waarop hij de race wist te winnen. Vasseur en Ferrari focusten zich naar eigen zeggen ook volledig op de eigen prestatie.

“Ik was niet gefocust op Red Bull, we moeten ons uiterste best doen, waar Red Bull zich ook bevindt,” blikt Vasseur terug op de race. “Op het vlak van management heeft Carlos het fantastisch gedaan. Vanaf de eerste ronde controleerde hij de race, hij heeft het zeer goed gedaan.”

Ferrari koos ervoor om teamgenoot Charles Leclerc op de zachte bandencompound te laten starten. De zachte band bood bij de start meer grip en Leclerc slaagde erin om George Russell te passeren. Zo was de Monegask een extra buffer tussen Sainz en de rest van het rijdersveld, wat strategisch belangrijk was.

“Het plan was om Charles op P2 te krijgen, we hadden twee wagens aan de rechterkant van de startgrid, wat een voordeel was,” verklaart Vasseur de door Ferrari gehanteerde strategie. “We besloten om Charles op de zachte badencompound te plaatsen zodat hij de tweede plaats kon veroveren. Tot aan de safety car ging het allemaal goed, maar toen moesten we pitten.”

“Het was erg druk in de pitlane en we verloren daardoor de positie, maar verder ging het erg goed.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner