Lando Norris: “Ik voelde me enorm uitgeput door besmetting met coronavirus”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de presentatie van de nieuwe McLaren F1-bolide blikte Lando Norris terug op zijn besmetting met het coronavirus. Ondanks dat hij als F1-piloot erg getraind is voelde hij de fysieke gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

“Gelukkig voor mij was mijn besmetting met het coronavirus niet al te ernstig,” aldus Lando Norris maandag tijdens de presentatie van de McLaren MCL35M. “Het duurde enkele dagen en ik had geen smaak meer en kon ook niet goed meer ruiken. De gebruikelijke symptomen dus. Ik voelde me erg leeg en was gedurende enkele weken erg moe.”

“Sindsdien ben ik volledig hersteld, alles is opnieuw normaal. Ik zou dan ook zeggen dat ik er nu niet al te veel hinder meer van ondervind.”

Norris testte positief op het coronavirus terwijl hij in Dubai was en moest in zelfisolatie gaan. Zijn training en voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen werd daardoor ernstig verstoord.

“Ik mocht helemaal niet naar buiten gaan, ik had geen raam in mijn kamer en ik kon me dan ook alleen maar bezig houden met basic trainingen op mijn kamer. Geen cardio, looptraining of fietsen, enkel wat ik op mijn kamer kon doen,” aldus Norris.

“Sindsdien is het allemaal terug wat meer normaal bij mij thuis in Groot-Brittannië. Terug op de fiets en terug normale trainingen en het trainen van mijn nek.”