Prinsdom Monaco geeft toestemming voor opbouw van F1-circuit

Automobile Club de Monaco
Automobile Club de Monaco

Het Prinsdom Monaco heeft aan de ‘Automobile Club de Monaco’ (ACM) de toestemming gegeven voor de opbouw van het circuit waar normaal gesproken op drieëntwintig mei de GP van Monaco zal plaatsvinden.

Vorig jaar was het voor de eerste keer sinds 1954 dat er geen GP van Monaco georganiseerd werd omwille van het coronavirus. In 2021 staat het einde van de maand april in het teken van de autosport met een Formule E-race, de Historic GP en de GP van Monaco Formule 1.

Daarvoor moet er een heleboel opgebouwd worden en het Prinsdom Monaco heeft daar nu de toestemming voor gegeven aan de ACM. Verwacht wordt dat de werkzaamheden op tweeëntwintig februari zullen starten om tussen drieëntwintig en vijfentwintig april klaar te zijn voor de Historic GP.

De E-prix van Monaco voor de Formule E staat gepland op acht mei en de GP van Monaco F1 zal plaatsvinden tussen twintig en drieëntwintig mei.

Eerder dit jaar waren er geruchten dat er ook dit jaar niet geracet zou worden in Monaco, dit omwille van de strenge COVID-maatregelen zoals onder andere een avondklok van negentien uur tot zes uur.

Woensdag liet het Prinsdom nog weten dat deze maatregelen verlengd zullen worden tot negentien maart maar de cijfers lijken de goede kant uit te gaan en bezoekers uit Frankrijk moeten een PCR-test kunnen voorleggen van tijdens de laatste tweeënzeventig uur.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022