Lando Norris: “Klaar om voluit te strijden met Max Verstappen, onze ‘vriendschap’ zal veranderen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn overwinning tijdens de GP van Miami is Lando Norris ervan overtuigd dat hij en McLaren op meer regelmatige basis de strijd met Max Verstappen en Red Bull zullen kunnen aangaan. Norris denk dat dit ook zijn relatie en ‘vriendschap’ met Max Verstappen zal doen veranderen.

De mate waarin McLaren haar F1-bolide weet te ontwikkelen is zo goed dat ze duidelijk opnieuw een stap vooruit hebben gezet en genaderd zijn op Red Bull. Het sterkt Lando Norris dat hij ook na zijn eerste F1-overwinning in Miami steeds vaker zal kunnen strijden met Max Verstappen en voor overwinningen. Meer zelfs, Norris is ervan overtuigd dat McLaren volgend jaar in staat zal zijn om voor de wereldtitel te kunnen strijden.

“Ik wil geloven dat we over twee geweldige rijders beschikken, zoals Zak (Brown) normaal altijd zegt. Ik heb een geweldig team achter mij staan, we hebben echt een geweldig team en we zijn er dichter bij dan ooit,” aldus Norris. “Zoals ik zei aan het begin van het jaar, we kunnen races winnen. Ik wil geloven, en ik hoor er vertrouwen in te hebben, dat we volgend jaar voor meer kunnen gaan, dat we voor de volgende stap kunnen gaan.”

“We hebben echter nog veel meer werk te doen en we werken hard om dat te proberen bereiken.”

Tot dusver heerste een soort vriendschappelijke rivaliteit tussen Norris en Verstappen maar daar zou in de toekomst wel eens verandering kunnen komen.

“Ik ben er zeker van dat het zal veranderen,” aldus Norris tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik wil er echter niet op een slechte manier over praten. We hebben respect voor elkaar, we komen goed overweg met elkaar.”

“We zijn niet de beste vrienden. We sturen niet iedere dag berichten, zo’n dingen. Maar we hebben gewoon erg veel respect, van hem voor mij en van mij voor hem.”

“Ik kijk er dan ook naar uit. Ik wil hem uitdagen, ik wil tegen hem racen, ik wil strijden want ik vind hem één van de beste rijders ooit in de Formule 1, dus ik wil mezelf bewijzen tegenover hem.”

“Ik wil me bewijzen tegenover één van de besten, dat is exact wat ik wil doen.”