Pierre Gasly komt in Imola met een bijzonder eerbetoon voor Ayrton Senna

Pierre Gasly - Instagram
Pierre Gasly - Instagram

Alpine-rijder Pierre Gasly zal komend raceweekend tijdens de GP van Emilia-Romagna een bijzonder eerbetoon houden. Gasly zal immers met een speciaal helmdesign rijden om te herdenken dat dertig jaar geleden Ayrton Senna op het circuit van Imola crashte en overleed.

Zo’n anderhalve week geleden, op 1 mei om precies te zijn, was het dertig jaar geleden dat Ayrton Senna overleed na zijn tragische crash op het circuit van Imola tijdens de GP van San Marino. De F1-wereld stond stil bij deze tragische gebeurtenis maar ook komen raceweekend zullen er tijdens de GP van Emilia-Romagna ongetwijfeld ook veel teams en rijders Senna eren.

In een post op Instagram laat Pierre Gasly weten dat Ayrton Senna een enorm inspiratie was sinds zijn eerste dagen in de karts en dat hij het een voorrecht vond om enkele dagen geleden op het circuit van Silverstone met de eerste F1-bolide van Ayrton Senna te mogen rijden.

Gasly laat weten dat hij ook tijdens het raceweekend in Imola met de speciale helm zal rijden, dit als eerbetoon aan Ayrton Senna en dat de helm vervolgens zal geveild worden ten voordele van het Instituto Ayrton Senna.