“Mercedes wacht een zeer moeilijke uitdaging om opnieuw vooraan te geraken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig Mercedes-medewerker Paddy Lowe bevindt Mercedes zich in een bijzonder moeilijke situatie waarbij het erg moeilijk is om terug naar helemaal vooraan op de F1-grid te geraken.

“Ik heb veel sympathie voor het team,” vertelde Lowe tegenover ‘Motorsport.com’ tijdens een interview eerder deze week. Volgens Lowe, die van 2013 tot 2017 werkzaam was voor Mercedes hebben ze bij Mercedes de aerodynamische regels niet goed geïnterpreteerd en blijven ze ook nu nog op dat vlak problemen ondervinden.

“Wanneer je praat met teams die het goed doen, en ze zijn niet al te arrogant, dan zullen ze het volgende zeggen: ‘Wanneer je een goede wagen hebt dan moet je in deze sport rekenen op een grote portie geluk, je moet niet denken dat het altijd te maken heeft met hoe briljant je zelf bent’.”

“Dat is de boodschap die de meesten onder ons de voorbije jaren geleerd hebben. Er is altijd het risico dat je naar beneden afglijdt en dat het in het echt niet zo goed werkt, dat je moet herstellen en je ziet dat dit bij Mercedes het geval is.”

“Mercedes heeft op aerodynamisch vlak enkele fouten gemaakt. Deze tools die we gebruiken zijn ongelooflijk ingewikkeld, windtunnels, CFD enzovoort, maar er duiken altijd fouten op, dat zullen al de teams toegeven.”

“Het is zeer moeilijk om gewoon met der tijd te herstellen. Je beschikt als team over ongelooflijke aantallen op het vlak van medewerkers, je faciliteiten om te testen en ideeën te analyseren, en dat om op dagelijkse basis tijd te winnen.”

“Wanneer je concurrenten dat doen en hij verliest, drie, vier of zes maanden tijd ofzo tijdens het seizoen, zelfs wanneer je opnieuw op het juiste pad terecht komt, dan nog is het zeer moeilijk om je rondetijd sneller te verbeteren dan de anderen. Je blijft geconfronteerd worden met een achterstand die je probeert goed te maken.”