Nick Cassidy wint van op de laatste plaats eerste Formule E-race in Berlijn, Stoffel Vandoorne op P7

Jaguar TCS Racing
Jaguar TCS Racing

Tijdens de eerste van twee races in Berlijn is Nick Cassidy er na een spannende race in geslaagd te winnen. Cassidy reed als laatste maar slaagde er toch in de race te winnen.

Mortara mocht de race van op de polepositie aanvatten, een race waarbij er verschillende rijders niet aanwezig waren omdat ze in het WEC deelnemen aan de 6u van Spa-Francorchamps. Bij de start bleef Mortara aan de leiding maar al vroeg in de race besloot Mortara om zijn ‘attack mode’ te activeren en daarmee gaf hij de leiding aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne moest echter als snel de leiding aan de Duitser Pascal Wehrlein laten en ook Jean-Eric Vergne, de teamgenoot van Vandoorne, mengde zich in de strijd vooraan.

Joel Eriksson, die Robin Frijns verving die één van de rijders was die op Spa-Francorchamps reed, kwam met zijn bolide stil te staan waardoor we een eerste safety car kregen. Iedereen opnieuw dicht bij elkaar en Jean-Eric Vergne aan de leiding van de race. Vergne moest echter snel de leiding in de race afstaan aan Wehrlein en vervolgens zagen we de leiding in de race regelmatig wisselen.

Thuisrijder Maximilian Guenther veroorzaakte een tweede safety car-fase toen hij met zijn wagen de muur raakte en niet verder kon rijden. Na het hervatten van de race zagen we opnieuw veel positiewissels. Uiteindelijk werden er omwille van de twee safety car-fases zes extra ronden gereden en kregen we een spannende eindsprint richting de overwinning.

Uiteindelijk slaagde Nick Cassidy plots naar voor te rijden en de leiding van Jean-Eric Vergne over te nemen. Cassidy won zo de eerste van twee Formule E-races in Berlijn, voor Vergne en Oliver Rowland.