Lando Norris: “Max Verstappen zorgde ervoor dat ik een ‘perfect rondje’ moest rijden voor de pole”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Hij is de vierde verschillende polesitter in vier raceweekends tijd maar om die te worden moest Lando Norris naar eigen zeggen tot het uiterste gaan en een ‘perfect rondje’ rijden.

“Het was een redelijk perfect rondje,” zei Norris nadat hij slechts 0,020 seconde sneller was dan Verstappen en zo de polepositie wist te veroveren. “Je weet wanneer je aan een goed rondje bezig bent en opgewonden wordt, maar uiteindelijk kwam het allemaal perfect samen, maar het was nog steeds zo enorm close.”

“Het is één van mijn beste poleposities, ik heb er in de F1 niet veel behaald, maar van de degene die ik heb behaald is dit zeker de beste.”

Voor Lando Norris was het nog maar zijn tweede polepositie ooit in de Formule 1, uit veel poleposities moest Norris dus niet kiezen, maar hij hoopt ongetwijfeld ook dat hij morgen zijn tweede overwinning in de Formule 1 kan behalen.

“Vandaag was een perfect rondje, Max en Red Bull leken heel het weekend een beetje sterker, maar we hebben tijdens onze laatste run nog enkele aanpassingen gedaan.”

“Het was heel het weekend erg close, maar het draaide allemaal rond het perfecte rondje en dat is wat ik vandaag gedaan heb.”

In Miami behaalde Lando Norris zijn eerste F1-overwinning en sindsdien waren McLaren en Lando Norris enkele keren erg dicht bij de polepositie. Volgens Norris beschikte de MCL38 duidelijk over de snelheid om de pole te kunnen veroveren maar lukte het om diverse redenen tot nu toe niet.

“Niet alleen dit weekend, we zijn de voorbije twee maanden sinds Miami snel, we zijn zeer sterk geweest en grepen er waarschijnlijk naast door niet het perfecte rondje te rijden,” blikt Norris terug op de voorbije raceweekends. “Ik had enkele aspecten die verbeterd moesten worden en dat heb ik exact gedaan.”

“De overwinning is het doel maar ik besef dat het moeilijk zal worden tegen Max, tegen Lewis en tegen iedereen achter mij. We zijn hier nu om te winnen, dat is mijn plan.”