Max Verstappen berust in P2 tijdens kwalificatie: “Net niet goed genoeg”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje moest Max Verstappen met een handvol duizendsten zijn meerdere erkennen in Lando Norris die 0,020 seconde sneller was dan Verstappen.

Lange tijd zag het er naar uit dat Max Verstappen de polepositie voor de Gp van Spanje zou gaan veroveren. Verstappen verbeterde tijdens zijn ultieme snelle run zijn rondetijd maar uiteindelijk was het Lando Norris die de polepositie veroverde.

“Het hele weekend zijn we al op zoek naar een goede balans en we liepen een beetje achter de feiten aan ten opzichte van de andere teams,” begint Verstappen zijn terugblik op het raceweekend in Spanje tot dusver. “In de vrije trainingen hadden we het lastig, maar door enkele verandering kwam het in de kwalificatie allemaal goed samen en was ik best blij met de auto.”

“In Q3 kreeg ik nog een mooie kleine slipstream van ‘Checo’ richting de eerste bocht. Ik wist niet eens waar Sergio was tijdens de ronde en het team vertelde mij waar hij reed, dus ik probeerde hem te volgen om er alles uit te halen wat er in zat, maar helaas was het net niet genoeg. Dat is hoe het soms gaat, maar al met al kunnen we nog steeds tevreden zijn met onze prestatie in de kwalificatie en morgen doen we zeker mee voor de overwinning.”

“Door de temperaturen van vandaag was het wat leuker om te rijden in de kwalificatie. Tijdens de kwalificatie begon het harder te waaien. Dat maakte het wat lastiger voor ons in Q3, maar over het algemeen was het een goede kwalificatie.”

Het is al het derde raceweekend op rij dat Max Verstappen in iemand anders zijn meerdere moet erkennen tijdens de strijd om de pole. Verstappen wordt gevraagd of hij liever met veel voorsprong de pole verovert of intens ervoor moet strijden.

“Uiteindelijk zijn er nooit makkelijke poles, want je moet evengoed nog presteren. Maar, nu er meer teams meedoen om de pole is dat goed voor de Formule 1 in het algemeen. Wanneer het altijd zo close is, is het altijd goed.”