Lando Norris: “McLaren-bazen pushen me vooruit door de ‘waarheid’ te vertellen”

McLaren
McLaren

Volgens Lando Norris hebben McLaren-bazen Zak Brown en Andreas Seidl een erg belangrijke rol gespeeld bij zijn ontwikkeling als F1-piloot en liggen ze mee aan de basis van de erg sterke resultaten die hij nu al geruime tijd weet neer te zetten.

“Ik denk dat het enorm belangrijk is geweest,” vertelt Norris tegenover ‘Motorsport.com’ over de relatie die hij met McLaren-bazen Zak Brown en Andreas Seidl heeft.

“Ze steunen je in moeilijke tijden en bekritiseren je ook wanneer dat nodig is.”

Norris behaalde dit seizoen al drie podiumplaatsen en boekt samen met McLaren steeds meer vooruitgang, een vooruitgang die er mee kwam onder impuls van zijn bazen bij McLaren die hem mee vooruit pushen.

“Het draait niet rond het je goed doen voelen maar rond het vertellen van de waarheid. Ze vertellen je: ‘Op dit vlak moet het beter en ook op dat vlak moet het beter’,” aldus Norris.

“Ze willen je ook gewoonweg helpen, het draait niet alleen rond indruk op hen maken. Ze willen je helpen om het beter te doen en het maximale eruit te halen.”

“Het heeft er zeker voor gezorgd dat ik sneller vooruitgang boekte en een betere rijder ben geworden. Ik voel nog steeds de druk van hen, het is niet dat het eenvoudig is en dat we de beste maatjes ofzo zijn en dat ik met alles weg kan komen.”

“Ze zijn nog steeds mijn bazen en ik wil geen fouten maken, ik wil niet dat ze door mij een mal figuur slagen. Uiteindelijk is het mijn taak om te presteren, ik moet de baan op gaan en zeer goed presteren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022