Ricciardo blikt terug op overstap van Red Bull naar Renault: “Kennismaking verliep erg ongemakkelijk”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens een interview met ‘Optus’ doet McLaren-rijder Daniel Ricciardo een opmerkelijke onthulling over zijn overstap van Red Bull naar Renault. Volgens de Australiër waren er heel wat Renault-medewerkers geïntimideerd door zijn komst.

Enkele jaren geleden was zijn overstap van Red Bull naar Renault het grote nieuws van het seizoen. Renault tastte immers diep in de geldbuidel om Ricciardo de overstap te laten maken en dat zorgde blijkbaar toch ook wel voor een wat ongemakkelijke kennismaking met het Renault-personeel.

“Het is iets dat je wat probeert te negeren of nooit wil toegeven,” vertelde Ricciardo. “Het is uiteraard niet met iedereen het geval, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik het nooit gemerkt heb.”

“Een van die momenten was toen ik van Red Bull naar Renault ging. Het was de belangrijkste overstap van het seizoen en ik denk dat heel wat mensen bij Renault waarschijnlijk te veel artikels en headlines lezen, het was voor hen enorm dat ik naar het team kwam.”

“Tijdens mijn eerste dag bij Renault waren er heel wat mensen te verlegen om zelfs ‘hallo’ tegen mij te zeggen.”

“Wanneer ik naar iemand ging om mezelf te introduceren dan waren ze echt terughoudend en vroegen ze zich blijkbaar af waarom ik tegen hen sprak omdat ze zichzelf niet belangrijk genoeg vonden. Sommigen zaten echt in hun eigen bubbel.”