Lando Norris: “Met de nieuwe F1-bolides worden rijders opnieuw belangrijker”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren F1-piloot Lando Norris denkt dat de nieuwe regels in de Formule 1 er voor zullen zorgen dat de prestaties van de rijders meer in de verf zullen komen te staan.

De nieuwe F1-bolides zijn op vlak van uitzicht en het rijgedrag helemaal anders dan hun voorgangers. Als toeschouwer zouden we meer spektakel moeten gaan zien omdat, als alles goed gaat, het makkelijker wordt om wiel aan wiel te racen. 

McLaren-rijder Lando Norris ziet dat als een kans voor de rijders om meer hun stempel te drukken.

“Het is zeker een grote kans,” zei Norris bij de lancering van McLaren’s nieuwe MCL36. 

“Om sterk uit de startblokken te komen zal altijd een goede zaak zijn, vooral wanneer je je rijstijl gaat moeten veranderen en zo. Hoe sneller je dat soort dingen kunt doen, hoe sneller je gewoon een evolutie van die rijstijl kunt blijven maken en beter en beter kunt worden.”

“In principe kun je een groter verschil maken dan in voorgaande jaren. Als je begrijpt hoe je de auto’s moet besturen en dergelijke, is het zeker een grote kans voor ons als rijders, in plaats van dat alleen de auto de kans is, voor ons om te gaan en er het beste van te maken en ons aan te passen aan de rijstijl, als je die moet veranderen.”

Tot nu toe heeft Norris de nagelnieuwe MCL36 alleen nog maar in de simulator aan de tand kunnen voelen en is het voor hem dus ook nog moeilijk om te zien wat hij precies aan zijn rijstijl moet veranderen.

“Ik weet het nog niet,” zei Norris. “Uiteraard hebben we wat ideeën vanuit de simulator en zo, maar totdat je daadwerkelijk het circuit op gaat en dan ziet hoe het is en zo, dat is een vraag die nog beantwoord moet worden.

“Natuurlijk blijven er voor mij mogelijkheden om de progressie van vorig jaar voort te zetten en ik probeer die volgende stap te maken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print