Porsche boekt dubbeloverwinning in Formule E, Stoffel Vandoorne doet slechte zaak

Porsche
Porsche

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Porsche een overwinning behaald in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Pascal Wehrlein won in Mexico en teamgenoot Andre Lotterer maakte er meteen een dubbeloverwinning van.

Dolle vreugde bij Pascal Wehrlein en Porsche, die allebei hun eerste overwinning in de Formule E wisten te behalen. De voormalig F1-piloot was er in het verleden een aantal keren dicht bij maar telkens liep het mis voor Wehrlein.

Bij Porsche mocht er meteen dubbel gevierd worden want met Lotterer op P2 werd het een dubbeloverwinning en deed het merk ook een uitstekende zaak in het kampioenschap bij de constructeurs.

Porsche verzamelde maar liefst 46 punten in Mexico en klimt zo meteen naar de derde plaats in het kampioenschap, achter Venturi en Mercedes. Bij de rijders gaat Edoardo Mortara aan de leiding, voor Nyck de Vries en het Porsche-duo Wehrlein en Lotterer.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest in Mexico genoegen nemen met de elfde plaats en viel buiten de punten. Vandoorne doet daarmee een slechte zaak in het kampioenschap waarin hij terugvalt naar de vijfde plaats.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print