Lando Norris moest door opmerkelijk probleem in Q2 terugkeren naar de pitlane

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Aan het einde van het tweede kwalificatiegedeelte kreeg Lando Norris plots over de boordradio te horen dat hij, in plaats van een snelle ronde te rijden, moest terugkeren naar de pits. De reden daarvoor was best opmerkelijk.

“We hadden een probleem met de brandstof die in de wagen moest waardoor ik niet voldoende brandstof had, wat uiteraard een probleem is,” vertelde Norris na afloop.

“Ik kon daardoor mijn tweede snelle run niet rijden, maar mijn eerste snelle rondje was goed genoeg, het had dus gelukkig geen gevolgen.”

Norris moest door het tekort aan brandstof vanuit de garage machteloos toekijken hoe de anderen wel hun tweede snelle run afwerkten en hopen dat hij alsnog zou kunnen doorstoten naar het laatste kwalificatiegedeelte.

“Het circuit verbeterde duidelijk constant. Ik denk dat de wind zelfs wat veranderde aan het einde van Q2 dus ik werd er wat door verrast toen ik in Q3 reed, zoiets was uiteraard niet ideaal.”

“Het zorgde er wat voor dat we met een achterstand eraan begonnen. Ik ben zelfs wat verrast dat ik niet wat meer naar achter terug te vinden was aangezien de omstandigheden sterk verbeterd leken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen