Lando Norris ontsnapt aan bestraffing: “Maar ik heb McLaren teleurgesteld”

Lando Norris zal geen bestraffing krijgen voor het vermeend hinderen van Alex Albon tijdens de kwalificatie. De Brit sneuvelde desondanks in Q1 en stelde naar eigen zeggen voor het eerst McLaren teleur.


“Ik bevond me op een snel rondje,” antwoordde Norris toen hem gevraagd werd of hij Alex Albon had gehinderd. “Hij startte zijn snelle rondje vlak achter mij. Ik moest me dan ook geen zorgen maken.”

Aangezien Lando Norris zich inderdaad op een snelle ronde bevond moest de Britse McLaren-rijder niet vrezen voor een eventuele bestraffing. Een rijder moet immers niet inhouden en een andere rijder laten passeren indien hij zelf bezig is aan een snelle ronde.

“Ik begon mijn snelle ronde zo’n halve seconde achter Lando,” aldus Alex Albon. “Hij blokkeerde me niet, dit is gewoon eigen aan het circuit.”

“Iedereen zat in de laatste sector erg dicht bij elkaar, het was gewoonweg chaos. Ik bevond me bijna in de versnellingsbak van Lando en er was niets dat ik kon doen. Het was gewoon één van die dingen die gebeuren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022