Lando Norris ontsnapt aan bestraffing, tijdstraf voor Lance Stroll

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lance Stroll heeft na afloop van de GP van Rusland een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten op zijn licentie gekregen. Ook Lando Norris moest zich melden bij de stewards en kreeg een reprimande.

Tijdens de slotfase van de GP van Rusland probeerde Lando Norris op droogweerbanden in de regen alsnog door te gaan en naar de overwinning te rijden. Toen het echter heviger begon te regenen gleed Norris van de baan en kon hij met veel moeite de pitlane nog bereiken.

Het binnenrijden van de pitlane verliep echter niet zoals het moest want Norris schoof rechtdoor en hield zich dus niet aan de correcte manier om de pitlane binnen te rijden. Norris moest zich bij de stewards verantwoorden hiervoor en kreeg uiteindelijk een reprimande.

Lance Stroll werd wel bestraft voor een aanrijding met Pierre Gasly aan het einde van de race. De stewards erkenden dat de omstandigheden moeilijk waren maar gaven de Canadees een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten. Stroll finishte sowieso buiten de punten dus voor hem maakte het uiteindelijk weinig verschil uit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022