Ontredderde Lando Norris grijpt naast eerste F1-overwinning: “Meer regen dan verwacht”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris leek op weg naar zijn allereerste F1-overwinning, of toch op zijn minst een tweede plaats, maar uiteindelijk gleed de overwinning bijna letterlijk uit zijn handen doordat hij op slicks probeerde door te rijden naar de finish.

Tijdens het slot van de GP van Rusland kregen we een titanenstrijd tussen Lando Norris en Lewis Hamilton. Norris verweerde zich enorm hard maar toen het met nog enkele ronden te gaan begon te regenen nam hij de foute beslissing om door te gaan op droogweerbanden.

“Ik denk dat we de beslissing namen om buiten te blijven. Ik denk dat we uiteraard achter onze beslissing blijven staan. Uiteindelijk was het de foute beslissing, maar ik nam evenzeer de beslissing als het team,” vertelde een teleurgestelde Lando Norris na afloop.

“Eigenlijk hadden ze gezegd dat ik binnen moest komen en ik besliste om buiten te blijven. Het was dan ook mijn beslissing. Ik dacht dat het de beste keuze was.”

Norris verwachtte dat hij op een circuit dat aanvankelijk enkel in sommige bochten wat nat lag zou kunnen doorgaan tot de finish maar plots gingen de hemelsluizen volledig open en was het een verloren zaak voor Norris.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon, zelfs toen het tegen het einde tricky werd,” aldus Norris. “Ik maakte enkele fouten maar ik slaagde er toch in om Lewis achter mij te houden en begon wat weg te rijden.”

“Het was dan ook een beetje geluk, de ronden voor Lewis pitte zat het goed bij mij en de banden, er werd me gezegd dat de regen hetzelfde zou blijven.”

“Indien de regen hetzelfde was gebleven dan hadden we de juiste beslissing genomen en ik denk dat buiten blijven de juiste keuze was. Het werd echter veel natter dan dat het team dacht en dat heeft ons verschalkt.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA