Lando Norris op het podium maar niet blij met ‘belachelijke’ bestraffing

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Nadat Lando Norris op zaterdag een ijzersterke kwalificatie wist neer te zetten reed hij op de Red Bull Ring opnieuw een geweldige race. Norris zag zijn ijzersterke race beloond met een podiumplaats maar was na afloop van de race vooral niet te spreken over de bestraffing die hij kreeg.

Norris werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden voor het ‘van de baan duwen’ van Sergio Perez toen hij buitenom probeerde Norris te passeren. Perez belandde in de grindbak en de stewards besloten om Norris met vijf seconden tijdstraf te bestraffen.

“Hij probeerde buitenom te gaan, wat een beetje dom is en hij ging zelf van de baan,” zei een geïrriteerde Norris na afloop van de race.

“Hij nam het risico door buitenom te gaan, hij weet dat daar een grindbak ligt. Als je naar de junior-raceklassen kijkt dan zie je dat wanneer je daar buitenom probeert te gaan en niet succesvol bent, dat je dan in de grindbak eindigt.”

“Ik probeerde hem niet eens opzij te duwen. Je hebt sowieso onderstuur met de wagen, hij had moeten weten dat het niet zou lukken.”

“Het heeft ons de tweede plaats gekost, we beschikten over de snelheid om voor Bottas te finishen, zeker tijdens de tweede stint. Ik had enorm graag tweede geweest en niet opnieuw derde.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen