Max Verstappen na dominante overwinning: “Ongelooflijk dat ik zoveel voorsprong heb!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor de tweede race op rij wist Max Verstappen op de Red Bull Ring te zegevieren. Na de vlotte overwinning vorig weekend wist de Nederlander dit weekend pas echt met sprekend gemak te winnen. Verstappen kon zelf niet geloven hoeveel voorsprong hij had.

“Het is ongelofelijk. De auto reed op rails,” vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Wat voor banden we ook onder de auto hadden, het was echt een genot om in te rijden.”

“Het is krankzinnig. Ik sta zelf een beetje versteld, want ik had niet verwacht dat het zó goed zou gaan. Iedereen heeft geweldig werk geleverd om zo’n prestatie neer te zetten.”

“Toen we begonnen aan het weekend zag iedereen ons als favoriet, maar het is nooit gemakkelijk om altijd te leveren, zoals we vandaag hebben gedaan. Het is een geweldige prestatie van het hele team en ook van Honda. Ik denk dat het gehele pakket, vooral deze twee weken hier, subliem was.”

Verstappen heeft door zijn drie overwinningen op rij een voorsprong van 32 punten op Hamilton. Verstappen en Red Bull blijven echter met beide voeten op de grond en beseffen dat ze hard moeten blijven werken. De strijd om de titel is immers nog lang en het is niet omdat het de voorbije races goed ging dat het ook tijdens de GP van Groot-Brittannië goed zal gaan.

“Silverstone is weer een ander circuit. We waren heel competitief hier en in Silverstone gaan we het weer zien. Natuurlijk hebben we een hele goede auto, maar je moet wel altijd het potentieel eruit halen. Het zit dicht bij elkaar, in de kwalificatie ook. We moeten altijd zorgen dat we er staan en als we dat doen, heb ik er altijd een goed gevoel bij en heb ik er vertrouwen in, dus hopelijk is dat in Silverstone weer het geval.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021