Lando Norris: “Podiumplaats is voor McLaren een beter resultaat dan verwacht”

McLaren
McLaren

Ondanks het feit dat hij even kans leek te maken op de overwinning is Lando Norris toch niet teleurgesteld met zijn podiumplaats tijdens de GP van de USA. Volgens Norris is de podiumplaats een beter resultaat dan verwacht.

“Terwijl ik aan de leiding van de race reed kon ik het tempo controleren maar het volstond niet vandaag,” vertelde Norris na afloop van de race. “Maar ik ben blij, ik reed een goede race. We kennen onze problemen, we wisten dat het moeilijk ging worden en dat het om bandenslijtage zou gaan.”

“De snelheid aan het begin, de eerste tien ronden van de stint, was sterk, maar dat kon ik niet lang genoeg volhouden. We geraken er echter, we boeken ieder weekend vooruitgang maar er zijn nog enkele stappen vooruit nodig.”

Lando Norris probeerde zijn tweede plaats in de race te verdedigen tegenover Lewis Hamilton maar daarin slaagde hij niet.

“Ik probeerde het maar het lukte gewoon niet,” aldus Norris. “Mijn banden waren uiteindelijk niet goed genoeg meer en je kon zien hoe snel hij vervolgens van mij wegreed.”

“Ik moest altijd naar mijn eigen race kijken en zien dat ik zo goed mogelijk reed. Ik moest naar mijn banden kijken, het was gewoon te moeilijk. Misschien dat ik op een minder warme baan het iets beter had kunnen doen.”

“Ik ben echter nog steeds blij, het team heeft uitstekend werk verricht, een podiumplaats is beter dan wat we verwacht hadden voorafgaand aan dit weekend, ik ben zeer blij.”

En na afloop van de race zal die blijdschap bij Lando Norris alleen maar groter zijn geworden. Door de diskwalificatie van Lewis Hamilton veranderde zijn derde plaats op het podium immers in een tweede plaats.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023