Lewis Hamilton en Toto Wolff reageren op diskwalificatie: “Dit is erg teleurstellend, we incasseren en leren hieruit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van de USA werd Lewis Hamilton samen met Charles Leclerc gediskwalificeerd voor een inbreuk op het technisch reglement. Hamilton en Mercedes verloren daardoor een belangrijke podiumplaats. Bij Mercedes zijn ze uiteraard teleurgesteld maar ze kijken ook naar de positieve aspecten van het raceweekend.

Uit een inspectie van de houten plank onderaan de wagen bleek dat deze te dun was en dat leidt onvermijdelijk tot een diskwalificatie. Weg podiumplaats en weg belangrijke punten in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Logisch dat Lewis Hamilton en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff teleurgesteld zijn.

“Het is uiteraard teleurstellend om na afloop van de race gediskwalificeerd te worden maar dat neemt niet weg dat we dit weekend een serieuze stap vooruit gezet hebben,” zei Hamilton in een korte reactie op zijn diskwalificatie.

Mercedes introduceerde afgelopen raceweekend een belangrijke update op haar wagen, waaronder een nieuwe vloer. Met de diskwalificatie is het echter de vraag of de grote stap vooruit inderdaad ook zo groot zou geweest zijn indien de wagen iets hoger zou zijn afgesteld. De komende races moeten daarop een antwoord geven.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is er echter van overtuigd dat de uitzonderlijke omstandigheden op het Circuit of The Americas meegespeeld hebben in de diskwalificatie.

“Keuzes op het vlak van de afstelling zijn tijdens een raceweekend met sprintrace, waarin we slechts een oefensessie van één uur hebben, altijd een uitdaging, nog meer wanneer je zo’n hobbelig circuit als COTA hebt en met een nieuw pakket rijdt,” aldus Toto Wolff.

“Uiteindelijk doet het er niet toe, de anderen hebben het goed gedaan en wij hebben het fout gedaan, de regels zijn zwart-wit. We moeten dit incasseren, eruit leren en volgend weekend sterker presteren.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023