Max Verstappen behaalt zijn 50ste F1-overwinning: “Ongelooflijk om dit te bereiken!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks een start van op P6 is Max Verstappen er tijdens de GP van de USA geslaagd om de race te winnen. Een mijlpaal voor Max Verstappen want hij behaalde zijn 50ste F1-overwinning.

Na afloop van de race moest Verstappen toegeven dat zijn rit richting de overwinning niet zo eenvoudig was. Eerder dit seizoen zagen we Verstappen vaak ondanks een startpositie wat verderop de grid redelijk snel naar voor rijden. Dat was deze keer niet het geval en de Nederlander moest er serieus voor strijden.

“Het was iets moeilijker dan verwacht om eerlijk te zijn. Het begon al doordat we vanaf P6 moesten starten. Maar, tijdens de hele race was ik aan het worstelen met de remmen en we hadden wat minder balans in de auto,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race. “We hebben de remmen na gisteren veranderd, er zijn hier veel harde rempunten en ik had niet het gevoel dat ik gisteren had, dus dat maakte mijn race zeker lastiger vandaag en maakte het moeilijk om constant te zijn. We moeten even goed kijken of er niks mis was met de remmen.”

Het duurde dan ook redelijk lang alvorens Verstappen aan de leiding van de race reed maar ongeveer halverwege de race zagen we Verstappen toch op P1 rijden.

“Natuurlijk wil je de banden niet verwoesten, maar ik had ook moeite met het remmen, dus het duurde even voordat ik het goede ritme te pakken had. Je kon zien dat het best spannend was op het einde. De harde banden waren niet zo goed. Ook de achterblijvers en de banden die sleten, maakten het nog iets lastiger.”

Dat de overwinning op het Circuit of The Americas niet eenvoudig behaald werd maakt de 50ste overwinning in de F1-carrière van Max Verstappen alleen maar mooier.

“Het is ongelofelijk om mijn vijftigste Grand Prix hier te winnen. Ik ben erg trots en we blijven pushen voor meer overwinningen,” aldus Verstappen die ook even stilstond bij het feit dat Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz exact een jaar geleden overleed. “Voor de race hadden we het fotomomentje met het team waarbij iedereen samen in jeans stond, dus dat maakte het extra mooi.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023