Lando Norris: “Vervelende fans op sociale media zijn het ergste aan F1-bekendheid”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris is één van de populairste rijders in de Formule 1 maar de jonge Brit geeft aan dat dat hijzelf, zijn familie en vrienden daar een prijs voor betalen.

Uit een enquête die de F1 nog niet zo lang geleden hield kwam Lando Norris als tweede populairste rijder in de Formule 1 uit de bus, na Max Verstappen. Dat is ook niet zo verrassend want de McLaren-rijder heeft sinds 2019 een groeiend aantal volgers op de sociale media.

Hoewel er ook fans zijn die beleefd en respectvol zijn moet Norris ook vaststellen dat er een aantal ‘fans’ zijn die er op uit zijn om zijn dag te verpesten of die van zijn familie of vrienden. Als publiek figuur begrijpt Norris wel dat dat er in zekere zin bij hoort maar hij kan niet aanvaarden dat het ook zijn naasten treft.

“Ik denk dat het enige slechte ding gewoon het persoonlijke leven met vrienden is, mensen die buiten hun schuld om soms in de schijnwerpers komen te staan omdat ze met mij gezien worden, of omdat ik ze volg op social media of zoiets,” vertelt Norris aan ESPN.

“Ik denk dat dat de ergste kant ervan is geweest, iemand die gewoon rustig op zichzelf is en ze worden met mij gezien tijdens een etentje of op een post op Instagram.”

“Er zijn nog steeds een heleboel vervelende fans, een heleboel fans die gewoon niet aardig zijn en gewoon een heleboel mensen gebruiken en dat soort dingen.”

“Ik zou zeggen dat het ergste aan de populariteit dat soort mensen zijn. De mensen die totaal geen respect hebben voor je persoonlijke leven en de mensen met wie je omgaat en zo. Dat is zeker het ergste ervan.”

Norris is ook wat minder actief op de sociale media en hij laat zijn accounts beheren door een Social Media Manager. Hij post ook minder grappige of speelse dingen omdat er bepaalde fans waren die vonden dat Norris zijn job als F1-rijder niet serieus genoeg nam.

“Eerlijk gezegd is het heel griezelig wat sommige mensen doen. De tijd die ze besteden aan het onderzoeken van dingen of mensen of wat dan ook.”

“Ik lach gewoon en vind het erg grappig, maar het is erg vreemd. Het is gewoon vreemd.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023