Andreas Seidl: “Wat McLaren de voorbije races meemaakte is erg pijnlijk”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren kende de voorbije twee races een teleurstellend resultaat, waardoor Ferrari in het kampioenschap bij de constructeurs meer dan waarschijnlijk de strijd om de derde plaats lijkt te winnen. Teambaas Andreas Seidl geeft toe dat de voorbije races erg pijnlijk waren.

In Italië wist McLaren een dubbeloverwinning te behalen en in Rusland leek Lando Norris opnieuw onderweg naar een overwinning, tot de regen daar een stokje voor stak. Feit is dat het sindsdien bergaf is gegaan met de prestaties van McLaren en dat Ferrari daar optimaal van wist te profiteren.

“Voor het volledige team is het erg pijnlijk om de voorbije drie races slechts vier punten te scoren,” aldus Seidl.

“Maar als je kijkt naar wat er gebeurd is, hoe we veel punten hebben verloren, dingen die buiten onze handen lagen of gewoon pech. Het maakt allemaal deel uit van de sport waarin we ons bevinden. Soms heb je geluk aan je zijde en soms gewoon niet.”

Volgens Seidl valt er wel beterschap te bespeuren, ook al lijkt de strijd om de derde plaats verloren.

“Het goede is dat we opnieuw gezien hebben dat we een competitieve wagen hebben. We hadden twee rijders die competitief waren op de baan en het team deed het ook goed wat de pitstops betreft, we hadden zeer goede pitstops. We zullen naar Saudi-Arabië gaan en terugslaan.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022