Sainz: “Charles Leclerc is één van de beste F1-piloten tijdens de kwalificatie”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz en Charles Leclerc vormen nog maar sinds dit seizoen samen een rijdersduo maar Sainz heeft al veel geleerd uit zijn samenwerking met Leclerc. De Spanjaard heeft een duidelijk beeld van zijn teamgenoot die volgens hem tijdens de kwalificatie één van de beste rijders is.

“Ik denk dat Charles de beste is tijdens de kwalificatie,” vertelt Sainz tegenover ‘GP Racing magazine’. “Hij is één van de beste, misschien zelfs de beste in de F1 momenteel.”

In het onderlinge duel leidt Leclerc momenteel met 13-7 tegenover Carlos Sainz, maar die cijfers vertellen volgens de Spanjaard niet alles. Lewis Hamilton en Max Verstappen mogen het F1-seizoen en de kwalificaties dan wel vaak domineren, toch meent Sainz dat zijn teamgenoot absolute top in de Formule 1 is.

“Ik heb het niet alleen over zijn snelheid, maar ook over het feit dat hij ook een goede werkethiek heeft,” aldus Sainz. “Hij werkt zeer goed samen met het team en om eerlijk te zijn heeft hij erg veel sterke punten die van hem zo’n goede rijder maken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat er niemand meer getalenteerd is dan Charles om vanuit het niets een snelle ronde in de Ferrari F1-bolide te rijden. Hij vormt echt een uitdaging en daar geniet ik van.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022