Lando Norris vreest vroegtijdige uitschakeling in kwalificatie: “Q3 halen wordt moeilijk”

McLaren
McLaren

Na een erg sterke prestatie vorig raceweekend in Imola, Norris behaalde de derde plaats op he podium, vreest de jonge Brit dat McLaren een moeilijkere kwalificatie en race in Portugal te wachten staat.

Norris geraakte tijdens de namiddagsessie niet verder dan een twaalfde tijd en is niet echt tevreden met zowel zijn eigen performance alsook die van de wagen.

“Veel rijders maakten foutjes, waaronder ook ikzelf, het is dan ook niet eenvoudig om een goed rondje bij elkaar te rijden,” aldus Norris.

“Je hebt niet echt één rondje waarbij de banden goed zijn, ze houden het twee of drie ronden uit. Het is anders en tricky. De balans van de wagen is ook niet zo goed als de voorbije twee raceweekends.”

Dit alles bij elkaar geteld vreest Norris zelfs dat hij niet in Q3 zal geraken.

“Er waren enkele problemen die onze runs verstoorden. Dat heeft ervoor gezorgd dat we niet alles zo goed hebben kunnen afwerken als gepland,” blikt Norris verder terug op de vrijdagsessies.

“We hebben zeker en vast nog wat werk te doen om in de top tien te geraken. We zijn er niet zeker van dat we in die top tien zullen geraken, wat uiteraard noodzakelijk is om in Q3 te geraken.”

“De voorbije weekends hadden we normaal gesproken een redelijk groot gat met Alpine maar dit weekend lijken ze veel competitiever. Het zorgt ervoor dat het veel moeilijker zal worden om in Q3 te geraken.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022