Max Verstappen: “Ik kon boven de 250 km/u niets zien”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Verstappen reed in zijn Red Bull twee keer de tweede tijd op vrijdag maar geheel probleemloos verliepen de oefensessies op vrijdag niet.

Eerst en vooral was er net als vorig jaar weinig grip op het circuit van Portimao, waardoor het voor alle rijders wat zoeken was naar grip en naar wat er mogelijk was met de wagen.

“Het is een beetje hetzelfde als vorig jaar, maar dat had ik ook wel verwacht. Kijkend naar de MotoGP-rondetijden: zij hebben vorig jaar na ons geracet en dit jaar voor ons, en die rondetijden waren eigenlijk hetzelfde. Dus geen verrassingen op dat gebied,” aldus Verstappen tijdens een Zoom-meeting met Olav Mol.

Maar dat gripniveau was maar één van de vele problemen gisteren. Max Verstappen sprak tijdens de eerste oefensessie over een “handbrake-effect’, al had hij daarnaast blijkbaar nog een veel lastiger probleem.

“Oh, dat was het kleinste probleem, want ik had nieuwe banden erop en Pirelli had die banden verkeerd uitgebalanceerd, dus ik kon boven de 250 km/u door de trillingen niks zien. Daardoor kon ik ook geen fatsoenlijk ronde rijden op dat nieuwe setje. Het was niet normaal hoeveel vibratie dat ik had. Ik klaag niet snel, maar dit was totaal niet te doen.”

Vandaag is het doel voor Verstappen duidelijk niets minder dan het veroveren van de polepositie, al zal net als tijdens de eerste twee raceweekends alles zeer dicht bij elkaar liggen.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022