Lando Norris: “Wederopstanding Daniel Ricciardo is ook voor mij een goede zaak”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Lando Norris is het ook voor hem een goede zaak dat Daniel Ricciardo in de McLaren F1-bolide eindelijk zijn goede vormpeil heeft gevonden.

Tijdens de eerste helft van het seizoen slaagde Lando Norris er vlot in om zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo te verslaan maar het was wel Ricciardo die in Monza voor McLaren wist te zegevieren terwijl Norris genoegen moest nemen met de tweede plaats. Toch is Norris erg blij met wat ze samen tijdens de GP van Italië wisten te presteren.

“Op het vlak van wat hij nu weet te presteren op de baan in vergelijking met enkele maanden geleden is hij zeker en vast veel dichter bij mij gekomen,” aldus Norris.

“Op een bepaalde manier is dat ook goed voor mij, ook al haat ik het, want je wil wie dan ook steeds verslaan, onder alle omstandigheden!”

Het feit dat Daniel Ricciardo nu een stuk betere weet te presteren en een veel beter gevoel in de McLaren F1-bolide heeft, komt naar eigen zeggen zowel Norris alsook het team ten goede.

“Het zal er alleen maar voor zorgen dat ik nog meer zal pushen, het team meer pushen, het zal ons als team ook in het constructeurskampioenschap helpen.”

“We zijn met Ferrari aan het strijden die ook over twee zeer goede rijders beschikken en we moeten hen week na week proberen verslaan. Het is voor ons een moeilijke eerste seizoenshelft geweest met Daniel die wat problemen ondervond maar nu komt hij erdoor.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022