Ferrari: “Nieuwe 2022-motor zal gigantische stap vooruit zijn”

Ferrari
Ferrari

Tijdens het raceweekend in Turkije plant Ferrari een belangrijke motor-update. De Italiaanse krachtbron zou naar verluidt zo’n 10 pk extra krijgen maar nog belangrijker is uiteraard de compleet nieuwe motor die in 2022 zal geïntroduceerd worden.

In 2022 gaan er immers ingrijpende reglementswijzigingen in die er niet alleen voor zullen zorgen dat de F1-bolides er omwille van aerodynamische wijzigingen volledig anders zullen uitzien, ook op het vlak van de motoren vindt er een cruciale wijziging plaats.

De motoren die volgend jaar in gebruik worden genomen zullen immers grotendeels bevroren zijn tot en met het einde van het huidige motortijdperk in 2025 of 2026. Voor al de motorfabrikanten is het dan ook cruciaal om volgend jaar een zo goed en betrouwbaar mogelijke motor te introduceren.

Bij Ferrari zetten ze alvast alles op alles om de kloof met de concurrentie te dichten. In Monza liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten hoe ver het staat met de ontwikkeling van de 2022-motor.

“We boeken vooruitgang met 2022. Het komt allemaal dichterbij en normaal is nu het moment waarop je de geometrie van het chassis, het volledige concept van de wagen, de ophanging, koeling enz. definitief vastlegt,” aldus Binotto.

“Dus laat ons zeggen dat ons concept vergevorderd is, terwijl het concept vastgelegd is, is het chassis al in productie.”

“Het is tijd om verder te werken aan de vorm, de aerodynamica, het bodywork, de vleugels enz.”

“En uiteraard werken we bijzonder hard ook aan we power unit.”

Ferrari komt momenteel ongeveer zo’n 20 pk tekort op de concurrentie en die wil het uiteraard goedmaken alvorens in 2022 de motoren ‘bevroren’ worden.

“De power unit voor volgend jaar zal op het vlak van concept en ontwerp volledig nieuw zijn,” blikt Binotto vooruit naar de motor van volgend jaar.

“Dus voor ons zal het belangrijk zijn om de meest belangrijke stap vooruit te zetten die we kunnen zetten. Dat wetende hebben we met onze power unit nog steeds een achterstand op het vlak van performance.”

“Het is dan ook ons doel om echt te proberen dat nadeel volledig weg te werken.”

“Dat is waarom ik denk dat we, op het vlak van de motor, zeer hard aan het werk zijn. Dat is een belangrijk aspect waar we nog steeds heel wat performance kunnen vinden maar we beginnen met vooral ook de betrouwbaarheid voor volgend seizoen vast te leggen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022