Alain Prost: “Er is een goede reden om de F1-kalender steeds verder uit te breiden”

Daimler Media
Daimler Media

Liberty Media wil de F1-kalender steeds verder uitbreiden en Alain Prost begrijpt waarom men dat wil. Tegelijkertijd begrijpt Prost ook waarom er zoveel kritiek komt op de uitbreiding van de F1-kalender.

Het ziet er naar uit dat de F1-kalender met een jaar vertraging in 2022 zal uitbreiden naar 23 races. Volgens Alain Prost, ‘special advisor’ bij het Alpine F1 team, is er een goede reden waarom die kalender steeds verder wordt uitgebreid.

“Meer geld is volgens mij duidelijk de reden waarom we meer races hebben, dit omdat we enkele grote sponsors zijn verloren,” vertelt hij in de podcast ‘Prost In The Paddock’.

“Toen ik racete waren er de sigaretten, in het begin was er de alcohol, en we verloren die grote hoeveelheid geld.”

“Er zijn uiteraard de constructeurs. Maar uiteindelijk hebben we ook kleinere teams zonder de inmenging van constructeurs.”

“We hebben een boot, we hebben een pakket, we moeten verdiensten halen, er zijn commerciële verdiensten, het aantal races uitbreiden is dan ook zeker en vast niet dom.”

Prost begrijpt echter ook de kritiek van teams en rijders op het steeds groter aantal races en de werkdruk die steeds zwaarder wordt.

“Er is altijd een limiet,” aldus Prost. “We moeten echter ook begrijpen dat sommige mensen in de topteams er voor de lange termijn zijn en dat ze meer tijd met hun familie willen doorbrengen. We zijn constant aan het reizen en onderweg, constant ergens naartoe, dat is zeer, zeer moeilijk.”

“Ik ben niet echt een voorstander van zoveel races. We moeten voorzichtig zijn en er voor zorgen dat we niet te veel races hebben.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA