Mercedes vreest herhaling van situatie ‘Hamilton-Rosberg’ met George Russell

Daimler Media
Daimler Media

Sinds het nieuws officieel is dat George Russell volgend jaar bij Mercedes de teamgenoot wordt van Lewis Hamilton wordt er gespeculeerd dat er een grote rivaliteit tussen de twee zou kunnen ontstaan. Er wordt zelfs een herhaling van de situatie Hamilton-Rosberg gevreesd.

Het behoeft geen uitleg dat Mercedes-teambaas Toto Wolff geen trek meer heeft in een situatie zoals die tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in 2016. Bij een aantal gelegenheden escaleerde die rivaliteit op de baan en dat zorgde voor een uiterst gespannen sfeer bij de ‘Silberpfeile.’

George Russell zal zich uiteraard willen bewijzen nu hij na lang wachten eindelijk zijn kans krijgt bij de hoofdmacht van Mercedes en de vraag is hoe Toto Wolff dat in goede banen zal leiden.

“Russell heeft bewezen dat hij een zitje in een topwagen verdient en nu moeten we hem goed aanpassen aan de Mercedes-situatie. Er is veel meer druk, hij heeft een ongelooflijke teamgenoot met de grootste records. Het is dan ook belangrijk dat je hem conditioneert en op de juiste manier kalibreert,” zei Wolff tegenover de officiële website van de F1.

“We hebben in het verleden situaties gezien waarin ze faalden. Lewis maakte deel uit van een team waar ik denk dat het team niet helemaal begreep hoe het mogelijk zou kunnen gaan. Ik denk dat we misschien een beetje beter voorbereid zijn op die situatie. Maar desalniettemin heeft hij alle ambitie om een toekomstig wereldkampioen te worden en Lewis ook, om er nog één aan toe te voegen, dus het gaat erover om alles op elkaar af te stemmen.”

Wolff benadrukt dat dat niet wil zeggen dat hij de ambities van George Russell de kop wil indrukken. Hij wil hem helpen om zijn ambities waar te maken maar tegelijk ook een goede relatie te hebben met Lewis Hamilton.

“Ik denk dat je ook het perspectief van de ander moet respecteren, en de ambitie,” aldus Wolff. “We gaan geen rijder in de wagen zetten die niet de ambitie heeft om het zo goed mogelijk te doen, zijn teamgenoot zo hard mogelijk te pushen, races en kampioenschappen te winnen, dat is duidelijk.”

“Dus ik kan mezelf in zijn perspectief plaatsen, ik probeer met hem te bespreken wat dat betekent voor de dynamiek van het team, wat het zou kunnen betekenen en hoe we het momentum in het team moeten houden. Hij is heel intelligent, hij begrijpt dat.”

Met de nieuwe regels in de Formule 1 voor 2022 zou het zomaar kunnen dat de rangorde van de teams door elkaar geschud wordt. Maar Toto Wolff benadrukt dat Russell altijd mag rekenen op dezelfde behandeling als Lewis Hamilton binnen het team.

“Ik denk dat we tevreden zouden zijn als we in de top drie zouden zitten wat betreft de auto’s die strijden om overwinningen,” zei hij.

“Dat is altijd onze ambitie, dat we er op de lange termijn goed bij zitten, dit is het winnende recept, en als we een wagen hebben die we kunnen ontwikkelen als we voor het kampioenschap kunnen gaan, hij heeft dezelfde wagen als Lewis. Hij heeft het tempo, in de kwalificatie is hij heel, heel snel, en ik weet zeker dat het goed gaat komen,” besloot de teambaas van Mercedes.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen