Lando Norris wil in 2024 de strijd met Max Verstappen aangaan: “Ik geloof dat we het kunnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

McLaren-rijder Lando Norris is optimistisch en denkt dat ze Red Bull en Max Verstappen volgend jaar het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Afgelopen weekend wist Lando Norris beslag te leggen op de tweede plaats en daardoor rukte hij op naar de vijfde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. In de beginfase van de race probeerde hij Max Verstappen aan te vallen maar uiteindelijk was het toch de wereldkampioen die nadien zijn dominante zelf was die we kennen van de rest van het seizoen.

McLaren heeft tijdens het seizoen een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Tijdens de eerste twee races van het seizoen stond de teller nog steeds op nul maar sinds ze bij de GP van Oostenrijk met een groot pakket aan updates voor de dag kwamen is Norris de rijder die op één na het meeste punten wist te scoren.

Norris is optimistisch voor volgend seizoen en hij sluit niet uit dat McLaren in 2024 misschien wel voor een raceoverwinning kan meedoen.

“Ik zei tegen Max, sinds we deze upgrade naar Oostenrijk hebben gebracht, ben ik de op één na hoogst scorende rijder op de grid geweest en ik denk dat we het op één na hoogst scorende team zijn geweest,” aldus Norris tegenover de verzamelde media.

“Natuurlijk hebben we een aantal enorme stappen voorwaarts gezet en tegelijkertijd, als je bedenkt dat we het hebben over vechten tegen Red Bull, denk ik dat het nog steeds een heel, heel goed ding is, voor wat we dit jaar hebben bereikt.”

“We hebben het over een van de beste rijders ooit in de Formule 1, in één van de meest dominante auto’s en natuurlijk is het een samenspel en moeten dingen goed samengaan, maar we hebben het over een man die 17 overwinningen heeft behaald, één van de meest overheersende jaren in de F1-geschiedenis.”

“Dat we van waar we ons bevonden in Bahrein dichterbij komen en praten over vechten met een Red Bull, zijn volgens mij hele goede tekenen voor ons en we weten dat we volgend jaar nog veel meer dingen in het verschiet hebben.”

“Dus ik ben enthousiast. Dat als een gedachte, het is nogal een verre gedachte. Ik wil daar nu nog niet aan denken, het heeft geen zin om daar pas volgend jaar aan te denken, maar ik zal optimistisch zijn en ik geloof dat we het kunnen als team.” 

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023