Guenther Steiner over protest tegen resultaat GP van de USA: “We hebben duidelijk en nieuw bewijsmateriaal”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner bestaat er geen twijfel over het nieuwe bewijsmateriaal dat zijn team aanbrengt tijdens de zogenaamde ‘Right of Review-procedure’ die Haas heeft aangevraagd over het resultaat van de GP van de USA.

“Er zijn regels. Wanneer de stewards die niet over de juiste informatie beschikken dan kunnen ze uiteraard niet tussenkomen,” aldus Steiner tegenover ‘Motorsport-Total’. “Dat begrijpen we volledig. Nu beschikken we echter over informatie en we zullen zien wat de FIA doet wanneer ze deze info ter beschikking hebben.”

“Ik begrijp absoluut dat de stewards deze beelden nog niet gezien hebben, maar  hoe kunnen ze in dit geval dan met zekerheid een beslissing nemen? Nu hebben we echter duidelijk bewijs.”

Het bewijs waarover Haas-teambaas Guenther Steiner het heeft zouden ‘onboard-beelden’ zijn die op het moment dat de stewards hun beslissingen namen niet beschikbaar waren. Opmerkelijk daarbij is dat in het verleden onboard-beelden al eerder zijn gebruikt om nadien een straf op te leggen.

Zo kreeg Lewis Hamilton in 2020 tijdens het raceweekend in Oostenrijk een straf nadat uit beelden van een 360 graden-camera bleek dat hij overduidelijk onder gele vlag niet had vertraag. Afwachten of de stewards morgen het extra bewijsmateriaal van het Haas F1 team aanvaarden … 

Lees ook: FIA roept Red Bull en twee andere F1-teams op het matje na protest

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023