FIA roept Red Bull en twee andere F1-teams op het matje na protest

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zo’n twee weken na de GP van de USA diende het Haas F1 team een zogenaamd ‘Right of Review’ in. Het wil dat het resultaat van de race herbekeken wordt en meer bepaald of er geen extra straffen opgelegd moeten worden voor eventuele inbreuken op de baanlimieten. Naast het Haas F1 team moeten ook Red Bull, Aston Martin en Williams zich melden.

Het Haas F1 team lijkt met extra bestraffingen zelf posities en bijhorende punten te willen goedmaken. De twee Williams-rijders finishten vlak voor Nico Hulkenberg en bovendien binnen de vijf seconden. Mochten Alex Albon, die trouwens al onderzocht werd, of Logan Sargeant een tijdstraf krijgen dan zouden Nico Hulkenberg en het Haas F1 team kunnen profiteren.

Bij Aston Martin lijkt de focus te liggen op Lance Stroll, aangezien als enige in de punten finishte. Ook Red Bull moet zich melden om gehoord te worden maar daarbij zou het om Sergio Perez gaan. De Mexicaan zou meer dan twintig keer de baanlimieten in bocht 6 niet gerespecteerd hebben. Mocht Perez daarvoor verschillende tijdstraffen krijgen valt het af te wachten waar hij uiteindelijk geklasseerd werd.

De hoorzitting vindt op woensdag plaats. Het Haas F1 team moet daarin de stewards zien te overtuigen dat het nieuw en belangrijk bewijsmateriaal heeft. Lukt dat niet dan zal de zaak zelfs niet verder behandeld worden en wordt het zogenaamde ‘Right of review’ afgewezen worden.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023