Max Verstappen verbreekt meer dan 70 jaar oud F1-record!

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met zijn overwinning tijdens de GP van Brazilië behaalde Max Verstappen niet alleen zijn zeventiende overwinning dit seizoen, hij verbrak ook een F1-record dat meer dan 70 jaar oud is.

Het meeste aantal overwinningen tijdens een F1-seizoen, dat record verbrak Max Verstappen eerder dit seizoen al, maar met zijn overwinning in Brazilië scherpte hij dat record nog wat verder aan. Tien van die overwinningen waren zelfs op rij, wat ook een record is.

De overwinning tijdens de GP van Brazilië was omwille van nog een andere reden echter historisch te noemen. Max Verstappen nam daarmee immers een record van Alberto Ascari af, dat al sinds 1952 overeind bleef staan en waarop heel wat F1-iconen hun tanden stuk beten.

Verstappen won tot dusver dit seizoen77,27 procent van de mogelijke races dit F1-seizoen en met nog twee races te gaan kan Verstappen dat percentage dus nog wat extra de hoogte in jagen. Feit is wel dat Verstappen nu al het onaantastbaar gewaande record van 75 procent van Ascari uit 1952 heeft verbroken. Ascari won toen zes van de acht races.

Max Verstappen zegt zelf niet voor de records in de F1 te racen, al betekent dit seizoen uiteraard enorm veel voor hem.

“Toen ik in de F1 kwam had ik niet het idee dat ik het record van 75 procent van de races tijdens een F1-seizoen winnen absoluut moest verbreken, zo’n dingen gebeuren gewoon wanneer alles zeer goed gaat,” aldus Verstappen.

“Ik voel me goed in de wagen, de wagen is zeer competitief en het team maakt zelden fouten. Dat zorgt ervoor dat je een seizoen zoals dit kan hebben.”

Voor mij draait het rond het genieten en beleven van het moment en het proberen maximaliseren van iedere opportuniteit.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023