Ongelooflijk veel frustratie bij Charles Leclerc: “Waarom blijf ik verdomme maar pech hebben?”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Brazilië werd Charles Leclerc voor de zoveelste keer dit seizoen met pech geconfronteerd. Leclerc geeft toe dat het erg demotiverend is maar dat hij probeert om vooruit te kijken en positief te blijven.

“Waarom verdomme heb ik zoveel pech,” schreeuwde Leclerc over de boordradio toen hij na een technisch probleem met zijn Ferrari tijdens de opwarmronde spinde en crashte tegen de bandenmuur. 

Ook nadat hij uit zijn wagen was gestapt was de teleurstelling en het ongeloof bij Leclerc duidelijk zichtbaar. 

“Misschien maakte het deel uit van het moment, ik was ook zeer gefrustreerd,” aldus Leclerc over zijn radioboodschap voor het team. “Ik ben geïrriteerd omdat ik vooral tijdens de tweede seizoenshelft eindelijk vertrouwen in de wagen heb gekregen, je start dan tweede, je offert het volledig weekend op voor de race op zondag, je rijdt dan zes bochten en het zit erop.”

“Ik ben dan ook zeer gefrustreerd maar ik moet verder en moet me focussen op de laatste twee races van het seizoen, dat is het beste dat je als rijder kan doen.”

“Het is echter zeer frustrerend om doorheen het seizoen zoveel opportuniteiten te missen. Ik hoop dat we na deze race nog kans maken op de tweede plaats in het kampioenschap bij de constructeurs.”

“Dat is mijn enige motivatie voor de rest van het seizoen, al de rest is niet zo opwindend meer.”

“Maar ik heb liever al deze problemen tijdens een seizoen waarbij ik voor deze posities aan het strijden ben dan wanneer ik voor het kampioenschap aan het strijden ben.”

“Dat gezegd zijnde heb ik dergelijke problemen uiteraard liever helemaal niet.” 

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023