“Ongelooflijk hoe Fernando Alonso met al zijn ervaring Sergio Perez in een veel snellere wagen heeft verslagen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft Fernando Alonso al zijn kennis en ervaring aangesproken om de ongelooflijke strijd met Sergio Perez te winnen. Die ervaring speelde een cruciale rol om aan de finish 0,053 seconde voorsprong te hebben op Perez die op papier een veel snellere wagen dan Alonso had.

“Het was tijdens de laatste ronden een erg interessant gevecht,” blikt de Aston Martin-teambaas terug op het slot van de Braziliaanse GP. “Des te dichter bij het einde van de race, des te opwindender dat het uiteraard werd.”

“Je kon zien dat we enkele rijlijnen namen die een beetje ongewoon waren, laat het me zo zeggen. Maar Sergio werd achter Fernando hetzelfde gevraagd.”

“Je zag dan ook een interessante dynamiek ontwikkelen, iedereen probeerde zijn banden te managen om sterk te zijn waar je kon inhalen. Dat was interessant om te zien.”

“Je zag dat de ongelooflijke ervaring van Fernando, hoe Alonso erin slaagde om een wagen achter zich te houden die op papier veel sneller was.”

Volgens teambaas Mike Krack heeft Alonso zijn rijstijl doorheen verschillende bochten op het circuit van Interlagos zo aangepast dat de bandenslijtage minder groot was. Dat was volgens Krack cruciaal om de strijd met Perez te winnen maar tegelijkertijd geeft de Aston Martin-teambaas ook toe dat voor hetzelfde geld Perez en niet Alonso de strijd had gewonnen.

“Je weet nooit hoeveel iedereen nog achter de hand heeft, dit bepaalt hoe het afloopt,” aldus Krack. “Vervolgens ga je aan laatste keer richting het rechtste stuk dat naar de vierde bocht gaat. Fernando bereidde zijn inhaalmanoeuvre goed voor, uit de eerste en tweede bocht, hij slaagde erin Perez in te halen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023