Lewis Hamilton doet opmerkelijke voorspelling over Red Bull: “Ik probeer positief te blijven maar ik vrees ervoor”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton zal Red Bull ook de komende jaren de Formule 1 blijven domineren. Tot die conclusie komt hij na opnieuw twee vlotte overwinningen van Red Bull in Brazilië, een circuit waarop Red Bull vorig jaar wel moeilijkheden ondervond.

Voor Hamilton zelf draaiden zowel de sprintrace als de hoofdrace uit op een ontgoocheling. Doorheen beide races viel Hamilton terug en ondervond hij steeds meer problemen met zijn wagen. Uiteindelijk finishte Hamilton als achtste, op meer dan een minuut van racewinnaar Max Verstappen.

“Uiteindelijk kan ik alleen maar positief proberen blijven,” vertelde Hamilton na een teleurstellend resultaat tijdens de GP van Brazilië, waarna hij een opmerkelijke voorspelling doet. “Red Bull heeft zoveel voorsprong dat ik denk dat ze ook de komende jaren met voorsprong de snelste zullen zijn.”

Wat zijn eigen race betreft denkt Hamilton dat de vloer van zijn Mercedes W14 een cruciale rol heeft gespeeld bij de problemen die Mercedes op het circuit van Interlagos kende. 

“Ik wist dat het een moeilijke dag zou worden, er is tussen de sprintrace en deze race niets veranderd, ik at gewoon mijn banden op,” aldus Hamilton. “Ik vermoed dat de vloer niet goed werkte, het is iets waarop we vertrouwden en dat zorgde ervoor dat we voor een grotere achtervleugel kozen, waardoor we erg ‘raggy’ waren op de rechte stukken.”

“We verloren zoveel tijd op de rechte stukken en er was niets dat we daaraan konden doen terwijl we in de bochten aan het glijden waren. We zullen moeten kijken waardoor dat kwam.”

“Uiteindelijk is dit een tegenvaller voor het team, we moeten nu samenwerken en vooruit kijken. Er zal nu veel geanalyseerd moeten worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023