Max Verstappen krijgt stevige rekening gepresenteerd: recordbedrag voor F1-superlicentie in 2024

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het succes van Max Verstappen komt ook met een prijs want door zijn dominante seizoen zal hij meer dan een miljoen dollar moeten betalen voor zijn superlicentie om in de F1 te mogen racen in 2024.

De superlicentie is een noodzakelijk kwaad voor de F1-rijders en bovendien hangt er nog een stevig prijskaartje aan vast. Om te mogen racen in de F1 in 2023 moeten de rijders een basisbedrag van 10 400 euro betalen en daarbovenop nog eens 2 100 euro voor elk punt dat ze gescoord hebben in 2022 (Max Verstappen moet recordbedrag betalen voor zijn F1-deelname in 2023). 

Volgens ‘Speedcafe’ zullen deze bedragen voor 2024 fiks verhoogd worden als gevolg van de stijgende inflatie. Tot nu toe heeft Max Verstappen al 524 punten behaald en aan de huidige tarieven zouden we dan nu al bij een duizelingwekkend bedrag van 1 188 556 euro. 

In de aanloop van het huidige seizoen uitte Max Verstappen al zijn ongenoegen over de bedragen die de FIA vraagt aan de rijders om gewoon maar te mogen racen in de Formule 1.

“Ik vind het bedrag absurd”, vertelde Verstappen afgelopen februari aan de Oostenrijkse zender Servus TV. “Ik vind het niet juist dat we zoveel moeten betalen. Dat is in andere sporten ook niet het geval. En er zijn steeds meer races.”

De zorgen van Max Verstappen mogen echter relatief genoemd worden want Dr. Helmut Marko heeft al laten verstaan dat hij wel zal bijspringen.

“Ik ben bang dat we dat moeten betalen, als ik ons contract goed in mijn hoofd heb,” zei de Oostenrijker met een krimp op zijn gezicht.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023