Ontgoocheling en frustratie bij Toto Wolff: “Dit is verschrikkelijk voor het volledige Mercedes-team”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Braziliaanse GP draaide voor Mercedes op een enorme ontgoocheling uit. De Mercedes W14 presteerde erg slecht op het circuit van Interlagos. Volgens Toto Wolff werd Mercedes nogmaals geconfronteerd met het feit dat het vooraan helemaal niet kan meestrijden.

Mercedes introduceerde enkele races geleden een grote update voor haar wagen maar die lijkt niet op alle circuits de verhoopte resultaten te brengen. De opgedane kennis en ervaring is echter belangrijk voor de ontwikkeling van de wagen van volgend jaar. Het is de enige hoop die Mercedes nu nog rest, dat de wagen in 2024 veel beter presteert.

“Dit is onze route, we zullen volgend jaar een fundamenteel andere wagen hebben,” vertelde Toto Wolff na de GP van Brazilië. “Deze race bewijst dat dit het juiste ding om te doen is.”

“Vorig jaar hadden we een topgevoel na de race op Interlagos, we reden op zaterdag en zondag de concurrentie in de vernieling en we vroegen ons af: ‘Doen we het juiste door met dit chassis verder te gaan?’”

“Nu is het redelijk duidelijk. Dit is een verschrikkelijk gevoel voor het ganse team en ik wenste dat we het nieuwe seizoen konden beginnen en ons op de nieuwe wagen konden focussen.”

“Het glas is steeds halfleeg, maar we weten dat we de wagen volledig veranderen.”

“Dit is een negatieve uitschieter in vergelijking met de acht jaar dat we solide vooraan reden, we hebben een structuur met mensen uitgetekend waarbij we vooraan meedoen, of we nu het kampioenschap winnen of niet; Ik denk dat het bewijst dat de stappen die we ondernemen noodzakelijk zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023