Lando Norris wou blauwe vlaggen voor Max Verstappen: “Hij zou het gehaat hebben als ik hem had ingehaald”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris was aan het einde van de race in Monaco op intermediates sneller dan Max Verstappen. Norris had graag blauwe vlaggen voor Verstappen gezien zodat hij hem had kunnen inhalen maar hij besloot uiteindelijk om wijselijk achter de tweevoudig wereldkampioen te blijven rijden.

In ronde 50 kwam Lando Norris binnen voor zijn pitstop en bij McLaren stuurden ze hem op slicks opnieuw de baan op. Vier ronden later kwam Norris echter al opnieuw binnen voor intermediates want het was te hard aan het regenen. Op die intermediates haalde Norris vervolgens teamgenoot Oscar Piastri en Yuki Tsunoda in.

Vervolgens was Norris ook sneller dan raceleider Max Verstappen. In zijn McLaren kwam Lando Norris aansluiten bij Verstappen en hij had hem ook maar al te graag ingehaald. Uiteindelijk kwam het dus niet tot een zogenaamde ‘ontdubbeling’, iets dat niet vaak op eigen kracht gebeurt en al zeker niet in Monaco.

“Ik zou zeggen dat ik de snelste op de baan was, zelfs sneller dan Max. Ik wou dat Max blauwe vlaggen kreeg,” vertelde Norris tegen Sky Sports F1 over zijn fase op de intermediates. “Waarschijnlijk zou het de eerste keer in zijn leven geweest zijn dat hij blauwe vlaggen kreeg, dat zou geweldig geweest zijn.” (Lees: De F1-vlaggen uitgelegd)

“Ik was dan ook echt aan het hopen dat ik hem zou kunnen inhalen, dat zou hij echt gehaat hebben. Ik zou ervan genoten hebben, het zou zo leuk geweest zijn.”

“Maar hij was aan de leiding aan het rijden tijdens de GP van Monaco dus ik wou me er ook niet te veel in mengen.”