Lauda: “Onbegrijpelijk dat Vettel zoveel risico nam”

Volgens Niki Lauda is het compleet onbegrijpelijk dat Sebastian Vettel bij de start van de GP van Singapore zoveel risico nam, dit terwijl hij favoriet voor de race was en in een strijd om de wereldtitel verwikkeld was.

“Officieel luidde het na de race bij de stewards dat het een race-incident was,” vertelde Niki Lauda tegenover ‘Die Welt’. “Om eerlijk te zijn verraste mij dat wel een beetje.”

“In de mededeling van de stewards werd zeer gedetailleerd beschreven welke rijder waar reed en op welk moment, wie een halve meter voorop reed en aan welke kant tegenover de andere wagens. Voor mij was het redelijk duidelijk dat Sebastian bij de start naar links ging om zijn positie tegenover Max Verstappen te verdedigen die in het midden reed. Tegelijkertijd leek hij echter niet te beseffen dat het een erg risicovol manoeuvre was en dat terwijl een volledig rijdersveld achter hem reed. Ik vind dat Sebastian had moeten anticiperen dat zijn teamgenoot Kimi links van Verstappen kon rijden.”

Volgens Niki Lauda is Sebastian Vettel overduidelijk de schuldige van de startcrash in Singapore en is het volgens hem onbegrijpelijk dat Vettel zo’n risico’s nam bij de start.

“Het incident werd uitgelokt door Sebastian zijn manoeuvre naar links. Uiteraard kan je zeggen dat het een race-incident was maar in dit geval was het Sebastian zijn fout,” aldus Lauda.

Nadat Vettel de polepositie had veroverd was hij ook de favoriet om de race te winnen. De Duitser had een zo een uitstekende zaak kunnen doen in de strijd om de titel. Bij een eventuele overwinning had hij opnieuw aan de leiding gekomen van de wk-tussenstand. Nu kijkt Vettel echter tegen een achterstand van 28 punten aan.

“Indien ik het kampioenschap leid dan zou ik zo’n risico niet nemen in de eerste bocht, zeker niet tijdens een race of op een circuit waar ik als favoriet start. Dat is mijn duidelijke analyse,” besloot Lauda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022