“Met Maleisië verdwijnt één van de zwaarste races van de F1-kalender”

Het is (voorlopig) de laatste keer dat we de GP van Maleisië op de F1-kalender zien staan. De race verdwijnt na dit jaar immers van de F1-kalender. Volgens Lewis Hamilton verdwijnt zo één van de meest uitdagende races van de kalender.

De GP van Maleisië staat sinds 1999 op de F1-kalender en op het circuit van Sepang werden al enkele memorabele races verreden. De race in 2001 geldt nog steeds als één van de meest spraakmakende edities ooit en ook vorig jaar zorgde de race voor spektakel.

We kregen bij de start meteen een aanrijding waarbij Nico Rosberg betrokken was. Lewis Hamilton leidde de race van op de polepositie maar moest plots opgeven toen zijn motor de geest gaf en heel wat vlammen en rook uit zijn Mercedes kwamen. De Brit verloor daardoor vijfentwintig kostbare wk-punten en mogelijk ook de titel. Rosberg won uiteindelijk immers het kampioenschap met vijf punten voorsprong.

Ondanks het drama van vorig jaar had Lewis Hamilton liever gehad dat de GP van Maleisië op de F1-kalender bleef.

“Het is zeker en vast bijzonder jammer dat het de laatste race in Maleisië is,” zei Hamilton op een event van Mercedes-sponsor Petronas. Voor Petronas is de GP van Maleisië een thuisrace.

“Het is de meest uitdagende race voor zowel de wagen als het team. Zo verdwijnt één van de zwaarste races, misschien zelfs de zwaarste race, van de kalender en het wordt moeilijk om die race te vervangen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print