Lauda: “Ongelooflijk wat Rosberg plots tijdens de kwalificatie deed”

Niki Lauda heeft Rosberg geprezen voor zijn “ongelooflijke prestatie” tijdens het slot van de kwalificatie voor de GP van Mexico.

Rosberg kwalificeerde zich als tweede op de eerste startrij, naast teamgenoot en wk-rivaal Lewis Hamilton. Lange tijd zag het er echter naar uit dat Rosberg echter in de problemen zou komen.

Na de eerste run in Q3 had Rosberg immers slechts de vierde tijd gereden, wat uiteraard niet ideaal is in de strijd om de titel. Met een ultieme poging wist Rosberg echter nog voorbij te gaan aan beide Red Bulls, waardoor hij dus alsnog van op de eerste startrij mag vertrekken.

Niki Lauda loofde alvast de prestatie van Rosberg tijdens het slot van de kwalificatie.

“Lewis was perfect,” zei Lauda na afloop van de kwalificatie tegenover ‘Sky Sports F1’. “Nico bevond zich in een zorgwekkende situatie waarbij hij eventueel verderop de grid zou moeten starten. Indien Hamilton dan wint dan zou de eventuele titel opnieuw verder weg zijn. Uiteindelijk slaagde hij erin om toch een bijzonder goede ronde te rijden. Het was echt ongelooflijk en hij staat nu toch op de eerste startrij.”

Nu wordt het vooral uitkijken naar de start. Rosberg mag dan wel op de eerste startrij staan, de Duitser heeft door zijn tweede plaats echter ook een handicap. Rosberg start aan de ‘vuile’ kant van de baan, en dat is in Mexico extra problematisch.

Er liggen in Mexico heel wat marbles naast de ideale rijlijn. Bovendien is de ‘run’ van de startlijn naar de eerste bocht bijzonder lang, zo’n 900 meter. Dat biedt vooral beide Red Bulls bij de start de kans om eventueel Rosberg in te halen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022