Lauda: “Vettel naar Mercedes? Dat is onzin”

Niki Lauda weerlegt de geruchten dat Sebastian Vettel volgend jaar Ferrari zou verlaten voor Mercedes en vindt zoiets “zever”.

Sebastian Vettel staat na vier races aan de leiding van het kampioenschap, met twee overwinningen. Ferrari staat bovendien op slechts één puntje van Mercedes in de wk-tussenstand. De Ferrari toont zich bovendien vaak de snelste wagen tijdens de race. Vettel en teamgenoot Räikkönen zijn dan ook overtuigd dat het dit jaar eindelijk raak kan zijn voor de Scuderia.

Desondanks doet het, net zoals vorig seizoen bij het vertrek van Rosberg, de ronde dat Sebastian Vettel volgend seizoen bij Mercedes aan het werk gaat. Er zou zelfs al sprake zijn van een eerste akkoord tussen de Duitser en Mercedes.

Niki Lauda, de raadsman bij Mercedes en de man die Hamilton in 2013 de stap liet zetten van McLaren naar Mercedes, weerlegt alvast de geruchten. Hij stelt zichzelf de vraag waarom Vettel zou vertrekken bij een team dat een wagen heeft ontwikkeld die in staat is om voor de titel te strijden.

In gesprek met Sky Sports zei Lauda het volgende over de geruchten: “Allemaal onzin. Het maakt me gek. Ik zal je één reden geven en iedereen zal begrijpen waarom de geruchten zever zijn. Hij is een Ferrari-rijder en ook zij hebben geld.”

“Waarom zou Vettel Ferrari verlaten als hij wint? Daar is geen reden toe. Hij zal bij zijn team blijven. Hij houdt immers van zijn team. Alles verloopt goed. Daarom is er geen enkele reden om die geruchten te geloven.”

Het contract van Vettel bij Ferrari loopt dit seizoen af, maar de Duitser ontwijkt elke confrontatie met de pers in verband met de geruchten over een overstap naar Mercedes. Tijdens de persconferentie op donderdag vertelde hij dat hij zich enkel focust op de korte termijn.

“Ik denk dat de situatie duidelijk is. Mijn focus ligt bij dit seizoen. Dat is geen geheim. Het team bevindt zich dit jaar in een erg goede situatie. Dat willen we dan ook zo houden. Al de rest is op dit moment niet belangrijk. Er zijn al een aantal geruchten geweest in het verleden. Misschien komen de geruchten van mensen uit Italië of Duitsland. Op dit moment zou ik het vragen aan de Italianen”, klinkt Vettel, die duidelijk niks wil prijsgeven over zijn toekomst.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer