“Lawrence Stroll heeft iedereen zijn ongelijk bewezen!”

Aston Martin media
Aston Martin media

Met de geweldige start en de podiumplaats tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen heeft Aston Martin volgens Damon Hill vriend en vijand verbaasd. Daarnaast heeft Lawrence Stroll zijn criticasters volgens Hill lik op stuk gegeven.

In de zomer van 2018 werd het noodlijdende Force India gered door Lawrence Stroll. Er volgde vervolgens veel kritiek aan het adres van Lawrence Stroll, vooral omdat hij zijn zoon een racezitje bij het ‘eigen team’ gaf. Er kwam ook hoongelach omdat velen van mening waren dat de miljardair bijzonder veel geld zou verliezen aan zijn investeringen in het F1-team.

Ondertussen is Force India, later Racing Point, omgevormd naar het fabrieksteam van Aston Martin en is dus de eerste podiumplaats een feit. Naast Fernando Alonso (Fernando Alonso: “Je hebt de visie van Lawrence Stroll nodig om dit te bereiken”) is ook Damon Hill van mening dat Lawrence Stroll zijn criticasters de mond snoert.

“Lawrence heeft niet alleen een grote mond opgezet maar ook zijn geld ingezet en ik denk dat iedereen dacht ‘komaan Lawrence, je weet dat je veel geld gaat verliezen, je loopt te gek van stapel’,” vertelde Damon Hill tegenover ‘Sky Sports News’.

“Maar hij heeft iedereen zijn ongelijk bewezen. Hij heeft dit team samengesteld, heeft voor deze geweldige wagen gezorgd. Ze hebben Dan Fallows, die van Red Bull komt en hij weet wat Red Bull zoals heeft.”

“Hij heeft een inzicht maar ze gaan zeker en vast geen hulp van Red Bull krijgen.”

Niets dan lof van Damon Hill voor het team van Aston Martin. Ze hebben iedereen verrast en sommigen hopen dat Aston Martin zich zal mengen in de titelstrijd, of op zijn minst de luis in de pels zal zijn. Damon Hill denkt echter niet dat Aston Martin die rol zal kunnen vervullen.

“Ik denk dat dit net iets te ver gezocht is,” aldus de wereldkampioen van 1996. “Ze hebben de verwachtingen van iedereen overtroffen, ze hebben die van mij overtroffen en ze hebben waarschijnlijk ook hun eigen verwachtingen overtroffen, ze zullen zeer blij zijn momenteel.”